Enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en een frisse salade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Maïs in blik

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Passata

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

12.5 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio & ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)856 kcal
Energie (kJ)3580 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers21 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten.Voeg het kipgehakt en een 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Beleggen
2

Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, gemengde sla en overige mais.

Serveren
4

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.