Enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

In de Mexicaanse keuken kun je chilipeper niet wegdenken. Ze hebben er zelfs een werkwoord voor: enchilar - ergens chilipeper op doen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2860 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.2 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Beleggen
2

Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan vitamine A, C, en E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant dat onze cellen beschermt tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Salade maken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, gemengde sla en overige mais.

Serveren
4

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.