Enchilada's met kipgehakt
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

In de Mexicaanse keuken kun je chilipeper niet wegdenken. Ze hebben er zelfs een werkwoord voor: enchilar - ergens chilipeper op doen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Family
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Corn

½ piece

Red onion

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Passata

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

15 g

Grated cheddar

½ piece

Tomato

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories683 kcal
Energy (kJ)2860 kJ
Fat29 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate67 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein34 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Beleggen
2

Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan vitamine A, C, en E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant dat onze cellen beschermt tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Salade maken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, gemengde sla en overige mais.

Serveren
4

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.