Energieballetjes met kokos en witte chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Energieballetjes met kokos en witte chocolade

+/- 16 stuks | Maak het zelf met verse ingrediënten

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

15 gram

Dadelstukjes

0.13 stuk(s)

Wortel

15 gram

Pecanstukjes

7.8 gram

Sultana rozijnen

⅓ zakje(s)

Speculaaskruiden

3.9 gram

Kokosrasp

0.13 el

Honing

15 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)546 kJ
Energie (kcal)131 kcal
Vetten9.3 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten9.5 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels1.7 g
Eiwitten1.5 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Rasp
Diep bord

Instructies

1
  • Breng water aan de kook.
  • Leg de dadelstukjes en rozijnen in een kom en giet het hete water erbij. Laat 10 minuten wellen en giet daarna af.
2
  • Rasp intussen de wortel met een fijne rasp.
  • Hak de dadelstukjes, rozijnen en de pecannoten fijn (zie Tip) en voeg toe aan een grote kom.
  • Hak de witte-chocoladedruppels grof en voeg toe aan de grote kom.

Tip: Heb je een keukenmachine? Meng dan alle ingredienten met de keukenmachine tot een plakkerige massa.

3
  • Voeg de wortel, de helft van de kokosrasp, de speculaaskruiden en de honing toe aan de kom en meng goed.
  • Vorm met de hand kleine balletjes.
  • Voeg de andere helft van het kokosrasp toe aan een diep bord. Rol de energieballetjes door de kokosrasp.
4
  • Bewaar de balletjes in een luchtdicht doosje in de koelkast.