Energieballetjes met kokos en witte chocolade

Energieballetjes met kokos en witte chocolade

+/- 16 stuks | Maak het zelf met verse ingrediënten

Allergens:
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

15 g

Chopped dates

0.13 piece

Carrot

15 g

Chopped pecans

7.8 g

Sultanas

⅓ sachet(s)

Speculaas spices

3.9 g

Desiccated coconut

0.13 tablespoon

Honey

15 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Nutrition Values

Energy (kJ)546 kJ
Calories131 kcal
Fat9.3 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate9.5 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber1.7 g
Protein1.5 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Grater
Deep Plate

Cooking Steps

1
  • Breng water aan de kook.
  • Leg de dadelstukjes en rozijnen in een kom en giet het hete water erbij. Laat 10 minuten wellen en giet daarna af.
2
  • Rasp intussen de wortel met een fijne rasp.
  • Hak de dadelstukjes, rozijnen en de pecannoten fijn (zie Tip) en voeg toe aan een grote kom.
  • Hak de witte-chocoladedruppels grof en voeg toe aan de grote kom.

Tip: Heb je een keukenmachine? Meng dan alle ingredienten met de keukenmachine tot een plakkerige massa.

3
  • Voeg de wortel, de helft van de kokosrasp, de speculaaskruiden en de honing toe aan de kom en meng goed.
  • Vorm met de hand kleine balletjes.
  • Voeg de andere helft van het kokosrasp toe aan een diep bord. Rol de energieballetjes door de kokosrasp.
4
  • Bewaar de balletjes in een luchtdicht doosje in de koelkast.