Extra - 25 min - veggie - no cheese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Extra - 25 min - veggie - no cheese

with sweet and sour cucumber soybean salad

Sojabonen, oorspronkelijk uit Azië, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!

Labels:
Eet mij eerst
Plantaardig
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Bosui

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3013 kJ
Energie (kcal)720 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers25.6 g
Vezels11 g
Eiwitten18.5 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

1
  • Prepare the stock. Crush or mince the garlic.
  • Melt a knob of butter in a pot or saucepan over low heat and fry the garlic for 1 - 2 minutes.
  • Stir in the rice and then pour in the stock.
  • Boil the rice for 12 - 15 minutes, covered, then remove from the heat and allow to rest for 5 minutes. Drain if necessary and set aside.
2
  • Halve the eggplant lengthways, then cut each half into four long wedges.
  • Chop some of the scallion greens and set aside to use later as garnish.
  • Cut the rest of the scallions into 4cm cylindrical chunks.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan over high heat. Fry the eggplant and scallions for 3 - 4 minutes, turning regularly.
3
  • Lower the heat to medium and add the water (see pantry for amount). Cover with the lid and steam for 4 - 6 minutes.
  • Meanwhile, slice the cucumber and chop the coriander.
  • In a bowl, combine the honey with the mayonnaise and half of the white wine vinegar.
  • Add the cucumber, the edamame and half of the coriander. Toss well to combine and season to taste with salt and pepper.
4
  • Deglaze the eggplant with the rest of the white wine vinegar, then add the hoisin sauce and the East Asian-style sauce. Fry for one more minute.
  • Serve the rice in bowls, topped with the eggplant and the salad.
  • Garnish the salad with the gomashio.
  • Garnish the eggplant with the reserved scallion greens, the peanuts and the rest of the coriander.