Falafel bowl met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel bowl met geroosterde groenten

Falafel bowl met geroosterde groenten

met couscous, yoghurtdressing en ingelegde ui

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

125 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

80 gram

Falafel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

1 el

Water

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

90 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2911 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels12 g
Eiwitten18.3 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm.
  • Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden en de helft van de olijfolie. Breng op smaak peper en zout. 
  • Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Ingelegde ui maken
2
  • Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip).
  • Meng in een kom de ui met de wittewijnazijn, suiker, een flinke snuf zout en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de falafel.

Yoghurtdressing maken
3
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe aan de bouillon. Laat, afgedekt, 10 minuten staan. 
  • Snijd ondertussen de peterselie grof. Voeg de peterselie, de mayonaise en de yoghurt toe aan een kom. Meng alles goed en breng op smaak met zout.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
Falafel bakken
4
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de falafel en courgette 3 - 5 minuten.
  • Giet ondertussen de ui af.
  • Roer de zoete aardappel, bloemkool en de extra vierge olijfolie door de couscous en serveer op diepe borden.
  • Verdeel de falafel, courgette en yoghurtsaus erover. Garneer met de ingelegde ui.