Heekfilet met roerbaknoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met roerbaknoedels

Heekfilet met roerbaknoedels

met Vietnamese saus, pinda's en citroen

Mie noedels zijn veelzijdige, zachte noedels die vaak voorkomen in Indonesische en Zuidoost-Aziatische gerechten. Ze zijn snel te bereiden en perfect voor roerbakken, soepen of sauzen.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Soja
Selderij
Mosterd
Pinda's
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

200 gram

Groentemix met wittekool

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Bloem

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2547 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten31.8 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Diep bord
Pan
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een diep bord het kerriepoeder met de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Haal de vis door het bloemmengsel.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vis bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 - 6 minuten.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur en bak de vis 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes. Pers de overige citroen uit boven een kleine kom. 
Mengen
3
  • Kook de noedels in 3 minuten beetgaar. Giet af en voeg toe aan de wok.
  • Voeg de Vietnamese saus, de ketjap, het citroensap en de zoete Aziatische saus toe. Bak 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de noedels over diepe borden en leg de vis erbovenop.
  • Garneer met de pinda's en serveer met de citroenpartjes.