Romige farfalle met kip en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met kip en aubergine

Romige farfalle met kip en aubergine

met champignons, citroen en peterselie

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3009 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels12.5 g
Eiwitten36.5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Staafmixer
Wok of hapjespan

Instructies

Aubergine bereiden
1

Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aubergine. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in halve maantjes. Kook de aubergine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en pureer de aubergine met een staafmixer tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de champignons in plakken. Snijd de citroen in partjes.

Pasta koken
3

Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en de gedroogde tijm 2 - 3 minuten. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 - 3 minuten los. Voeg de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 - 4 minuten.

Afmaken
5

Voeg de room toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Roer de pasta door de saus.

Serveren
6

Serveer de romige pasta in diepe borden. Garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?