Farfalle met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met aubergine en champignons

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

2.5 gram

Verse krulpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Farfalle

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3260 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.9 g
Eiwitten37 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Staafmixer
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Aubergine koken
1

Kook 500 ml water per persoon met een snuf zout in een pan met deksel voor de aubergine. Kook 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Kook de aubergine 10 - 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, pureer de aubergine met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in parten.

Farfalle koken
3

Kook vervolgens de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.

Groenten roerbakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, rode ui en de gedroogde tijm 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg vervolgens de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 – 4 minuten.

Op smaak brengen
5

Voeg de kookroom toe, roer goed door en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Roer de farfalle door de saus en groenten in de pan.

Serveren
6

Verdeel de farfalle met saus over de borden. Garneer met de krulpeterselie en serveer met een partje citroen.