topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met kipworstjes

Farfalle met kipworstjes

En romige preisaus

Snij de kipworst in stukjes, zo lijken het net balletjes!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

1 tl

Gedroogde tijm

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)712 kcal
Energie (kJ)2979 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de prei in dunne ringen.
2

Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de tomaat in blokjes. Snijd de kipworstjes in stukken van ongeveer 1 ½ cm.

3

Kook de farfalle in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de worstjes 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de kookroom, tomaat en kipworst toe.
5

Draai het vuur naar middelmatig en bak de sjalot, knoflook, prei en tijm 10 minuten in de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de kookroom, tomaat en worstjes toe en kook 1 minuut op laag vuur. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om de saus smeuïger te maken. Voeg tenslotte de farfalle toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel het gerecht over de borden.