Snij de kipworst in stukjes, zo lijken het net balletjes!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Prei
1 unit
Pruimtomaat
1 unit
Kipmerguezworstjes
90 g
Farfalle
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
2 tablespoon
Kookroom
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.
Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de tomaat in blokjes. Snijd de kipworstjes in stukken van ongeveer 1 ½ cm.
Kook de farfalle in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de worstjes 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Draai het vuur naar middelmatig en bak de sjalot, knoflook, prei en tijm 10 minuten in de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de kookroom, tomaat en worstjes toe en kook 1 minuut op laag vuur. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om de saus smeuïger te maken. Voeg tenslotte de farfalle toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden.