Farfalle met kipworstjes
Farfalle met kipworstjes

Farfalle met kipworstjes

En romige preisaus

Snij de kipworst in stukjes, zo lijken het net balletjes!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

1 unit

Pruimtomaat

1 unit

Kipmerguezworstjes

90 g

Farfalle

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

2 tablespoon

Kookroom

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories712 kcal
Energy (kJ)2979 kJ
Fat25 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate79 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de prei in dunne ringen.
2

Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de tomaat in blokjes. Snijd de kipworstjes in stukken van ongeveer 1 ½ cm.

3

Kook de farfalle in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de worstjes 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de kookroom, tomaat en kipworst toe.
5

Draai het vuur naar middelmatig en bak de sjalot, knoflook, prei en tijm 10 minuten in de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de kookroom, tomaat en worstjes toe en kook 1 minuut op laag vuur. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om de saus smeuïger te maken. Voeg tenslotte de farfalle toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel het gerecht over de borden.