Deze pasta met spinazie en prei is heel geschikt om doordeweeks te maken. Hij is lekker snel klaar en heel smaakvol door de groene pesto en parmigiano reggiano. De kaas ontvang je deze keer in de vorm van een blokje, dan kun je hem naar eigen wens fijn of grof raspen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ gram
Sjalot
1
Knoflookteen
½
Prei
90 gram
Farfalle
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
25 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
½
Olijfolie
bag(s)
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.
Kook de farfalle, afgedekt, 8 - 11 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.
Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de farfalle en de helft van de parmigiano toe en roer door.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.