Farfalle met spinazie-preisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

Met groene pesto en rode peper

Prei in de pasta, je verwacht het misschien niet, maar dit verre broertje van de ui past door zijn zachtere smaak juist erg goed in dit gerecht. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Parmezaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittigheid zit vooral in de zaadjes, die verwijder je zodat het niet overheerst.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Rode peper

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan

Instructies

snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

koken
2

Kook de farfalle, afgedekt,11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

rasp
3

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.

bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook, rode peper 2 – 3 minuten, voeg de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

bakkne
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de farfalle en de helft van de parmigiano toe en roer door.

serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.