Farfalle met spinazie-preisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

met groene pesto, rode peper en Pecorino

Vandaag een pasta met lekker veel spinazie! Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Trottole tricolore

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Spinazie

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3277 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten74.9 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels9.8 g
Eiwitten26.2 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (let op: Pittig! Gebruik naar smaak).

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Op smaak brengen
3

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de pasta en de helft van de geraspte pecorino toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige pecorino.