Vandaag een pasta met lekker veel spinazie! Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Trottole tricolore
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Sjalot
100 gram
Spinazie
40 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water met een snuf zout in een pan voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (let op: Pittig! Gebruik naar smaak).
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.
Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de pasta en de helft van de geraspte pecorino toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige pecorino.