Deze feestelijke maaltijd met kalfsstoof en aardappelpartjes zet je al binnen 20 minuten op tafel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Kalfsstoof
200 gram
Aardappelpartjes
150 gram
Mix van gesneden wortel en ui
5 gram
Verse krulpeterselie en tijm
75 gram
Haricots verts
65 gram
Rode cherrytomaten
10 gram
Walnootstukjes
0.15 tl
Gemalen kaneel
½ tl
Mosterd
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Bloem
½ tl
Wittewijnazijn
Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de wortel en ui 3 - 4 minuten. Voeg de kalfsstoof, de bouillon en de tijmtakjes toe aan de hapjespan. Voeg per persoon: 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe, en meng goed door. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.
Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de haricot verts. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts. Voeg ze toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de peterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de de haricot verts en cherrytomaten toe. Schep goed om en garneer met de walnootstukjes.
Verdeel de kalfsstoof en aardappelpartjes over de borden. Serveer met mayonaise. Garneer de kalfsstoof met de peterselie. Serveer met de haricots verts-salade.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.