Feestelijke kalfsstoof met aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke kalfsstoof met aardappelpartjes

Feestelijke kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricot verts en cherrytomaten

Deze feestelijke maaltijd met kalfsstoof en aardappelpartjes zet je al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Kalfsstoof

200 gram

Aardappelpartjes

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

75 gram

Haricots verts

65 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Walnootstukjes

0.15 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Bloem

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3571 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers13 g
Vezels14.3 g
Eiwitten42 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Kalfsstoof bereiden
1

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de wortel en ui 3 - 4 minuten. Voeg de kalfsstoof, de bouillon en de tijmtakjes toe aan de hapjespan. Voeg per persoon: 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe, en meng goed door. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.

Aardappeltjes bakken
2

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de haricot verts. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts. Voeg ze toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de peterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de de haricot verts en cherrytomaten toe. Schep goed om en garneer met de walnootstukjes.

Serveren
4

Verdeel de kalfsstoof en aardappelpartjes over de borden. Serveer met mayonaise. Garneer de kalfsstoof met de peterselie. Serveer met de haricots verts-salade.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.