Deze feestelijke maaltijd met kalfsstoof en aardappelpartjes zet je al binnen 20 minuten op tafel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Veal stew
200 g
Potato wedges
150 g
Pre-cut carrot & onion
5 g
Fresh curly parsley & thyme
75 g
Haricots verts
65 g
Red cherry tomatoes
10 g
Chopped walnuts
0.15 teaspoon
Ground cinnamon
½ teaspoon
Mustard
25 g
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Flour
½ teaspoon
White wine vinegar
Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de wortel en ui 3 - 4 minuten. Voeg de kalfsstoof, de bouillon en de tijmtakjes toe aan de hapjespan. Voeg per persoon: 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe, en meng goed door. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.
Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de haricot verts. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts. Voeg ze toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de peterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de de haricot verts en cherrytomaten toe. Schep goed om en garneer met de walnootstukjes.
Verdeel de kalfsstoof en aardappelpartjes over de borden. Serveer met mayonaise. Garneer de kalfsstoof met de peterselie. Serveer met de haricots verts-salade.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.