Feestelijke kalfsstoof met aardappelpartjes
Feestelijke kalfsstoof met aardappelpartjes

Feestelijke kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricot verts en cherrytomaten

Deze feestelijke maaltijd met kalfsstoof en aardappelpartjes zet je al binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Veal stew

200 g

Potato wedges

150 g

Pre-cut carrot & onion

5 g

Fresh curly parsley & thyme

75 g

Haricots verts

65 g

Red cherry tomatoes

10 g

Chopped walnuts

0.15 teaspoon

Ground cinnamon

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

25 g

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Flour

½ teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories854 kcal
Energy (kJ)3571 kJ
Fat48 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate57 g
Sugar13 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein42 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Fryingpan with lid
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Kalfsstoof bereiden
1

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de wortel en ui 3 - 4 minuten. Voeg de kalfsstoof, de bouillon en de tijmtakjes toe aan de hapjespan. Voeg per persoon: 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe, en meng goed door. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.

Aardappeltjes bakken
2

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de haricot verts. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts. Voeg ze toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de peterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de de haricot verts en cherrytomaten toe. Schep goed om en garneer met de walnootstukjes.

Serveren
4

Verdeel de kalfsstoof en aardappelpartjes over de borden. Serveer met mayonaise. Garneer de kalfsstoof met de peterselie. Serveer met de haricots verts-salade.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.