De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn en laurier. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard voor een extra mals resultaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Italiaanse groentemix
150 gram
Kalfsstoof
1 stuk(s)
Laurierblad
1 takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Biologische ontbijtkoek
250 gram
Aardappelpuree
2 plak(ken)
Ontbijtspek
125 gram
Kastanjechampignons
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
30 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
3 tl
Mosterd
75 ml
Zoutarme runderbouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 185 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten. Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon.
Voeg de kalfsstoof toe aan de pan met groenten. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Smeer 2 tl mosterd op één kant van elke ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur. Bak ondertussen de aardappelpuree 20 minuten in de oven.
Haal de ontbijtspekplakjes los van elkaar en snijd in stukjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekjes en bak nog 5 - 6 minuten.
Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.
Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.