Feestelijke kalfsstoof met aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke kalfsstoof met aardappelpuree

Feestelijke kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en salade

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn en laurier. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard voor een extra mals resultaat.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Italiaanse groentemix

150 gram

Kalfsstoof

1 stuk(s)

Laurierblad

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Biologische ontbijtkoek

250 gram

Aardappelpuree

2 plak(ken)

Ontbijtspek

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Mosterd

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)784 kcal
Energie (kJ)3279 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.1 g
Eiwitten46 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 185 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten. Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon.

Stoof bereiden
3

Voeg de kalfsstoof toe aan de pan met groenten. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Smeer 2 tl mosterd op één kant van elke ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur. Bak ondertussen de aardappelpuree 20 minuten in de oven.

Champignons bakken
4

Haal de ontbijtspekplakjes los van elkaar en snijd in stukjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekjes en bak nog 5 - 6 minuten.

Salade maken
5

Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.

Serveren
6

Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.