Feestelijke kalfsstoof met aardappelpuree
Feestelijke kalfsstoof met aardappelpuree

Feestelijke kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en salade

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn en laurier. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard voor een extra mals resultaat.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

100 g

Italian vegetable mix

150 g

Veal stew

1 piece

Bay leaf

1 sprig

Fresh rosemary

½ piece

Organic spice cake

250 g

Mashed potato

2 slice

Bacon

125 g

Chestnut mushrooms

5 g

Fresh curly parsley & chives

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

3 teaspoon

Mustard

75 milliliters

Low sodium beef stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories784 kcal
Energy (kJ)3279 kJ
Fat37 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate60 g
Sugar16 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein46 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 185 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten. Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon.

Stoof bereiden
3

Voeg de kalfsstoof toe aan de pan met groenten. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Smeer 2 tl mosterd op één kant van elke ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur. Bak ondertussen de aardappelpuree 20 minuten in de oven.

Champignons bakken
4

Haal de ontbijtspekplakjes los van elkaar en snijd in stukjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekjes en bak nog 5 - 6 minuten.

Salade maken
5

Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.

Serveren
6

Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.