Feestelijke vispastei met kabeljauw en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke vispastei met kabeljauw en garnalen

Feestelijke vispastei met kabeljauw en garnalen

met venkel, knapperige oventomaten en courgettesalade

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met de courgette voor een extra aromatische salade.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

50 gram

Biologische crème fraîche

100 gram

Kabeljauwstukken

40 gram

Garnalen

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

15 gram

Panko paneermeel

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Bloem

150 ml

Zoutarme visbouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1049 kcal
Energie (kJ)4389 kJ
Vetten64 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.6 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de gewone tomaat in blokjes.

Vulling bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, voeg de bouillon toe en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.

Courgettesalade maken
3

Snijd de courgette in dunne plakken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar ze apart van elkaar. Maak in een kleine kom een dressing van per persoon: 1/2 tl suiker, 1 el wittewijnazijn, de dille, munt en een snuf zout.

Tip: Voeg eventueel 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe om de dressing iets milder te maken.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.

Bakken
5

Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per helft en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.

Serveren
6

Meng vlak voor serveren, wanneer de courgette is afgekoeld, de dressing met de courgette in de saladekom. Serveer de vispastei met de courgettesalade en de tomaten met panko.