Vlieg mee naar Griekenland met dit gerecht, waarin de hoofdrol is weggelegd voor het bekendste Griekse ingrediënt: feta! Veel groente en gezonde vetten, daar draait het om in de mediterrane levensstijl en deze maaltijd past daar perfect in. Weer of geen weer, met dit gerecht haal jij het zonnetje in huis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Courgette
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
75 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Tomatentapenade
(Bevat Vis)
6 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 200 ml water per persoon. Snijd de gele paprika in lange parten. Snijd de courgette in halve plakken van 1 cm.
Meng de paprika met de helft van de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en peper en zout op de ene kant van een bakplaat met bakpapier. Meng op de andere kant van de bakplaat de courgette met de overige olijfolie en zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Bak 12 – 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een pan met deksel op middelhoog vuur, voeg de orzo toe en rooster, zonder olie, 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Besmeer ondertussen de bovenkant van de feta met 1/2 el tomatentapenade per persoon per plak. Leg bij de paprika en de courgette op de bakplaat en bak samen nog 6 – 8 minuten.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng vervolgens de courgette, witte wijnazijn, overige tomatentapenade en de helft van de basilicum door de orzo.
Verdeel de orzo over de borden en leg er de feta op. Serveer met de paprika en bestrooi met de overige basilicum.