Feta uit de oven met orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

Met tomatentapenade en geroosterde gele paprika

Vlieg mee naar Griekenland met dit gerecht, waarin de hoofdrol is weggelegd voor het bekendste Griekse ingrediënt: feta! Veel groente en gezonde vetten, daar draait het om in de mediterrane levensstijl en deze maaltijd past daar perfect in. Weer of geen weer, met dit gerecht haal jij het zonnetje in huis.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Vis)

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3598 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Oven
8x8" Baking Dish
9x13" Baking Dish
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 200 ml water per persoon. Snijd de gele paprika in lange parten. Snijd de courgette in halve plakken van 1 cm.

Groenten roosteren
2

Meng de paprika met de helft van de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en peper en zout op de ene kant van een bakplaat met bakpapier. Meng op de andere kant van de bakplaat de courgette met de overige olijfolie en zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Bak 12 – 15 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen een pan met deksel op middelhoog vuur, voeg de orzo toe en rooster, zonder olie, 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Feta bakken
4

Besmeer ondertussen de bovenkant van de feta met 1/2 el tomatentapenade per persoon per plak. Leg bij de paprika en de courgette op de bakplaat en bak samen nog 6 – 8 minuten.

Orzo mengen
5

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng vervolgens de courgette, witte wijnazijn, overige tomatentapenade en de helft van de basilicum door de orzo.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en leg er de feta op. Serveer met de paprika en bestrooi met de overige basilicum.