Feta uit de oven met orzo
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

Met tomatentapenade en geroosterde gele paprika

Vlieg mee naar Griekenland met dit gerecht, waarin de hoofdrol is weggelegd voor het bekendste Griekse ingrediënt: feta! Veel groente en gezonde vetten, daar draait het om in de mediterrane levensstijl en deze maaltijd past daar perfect in. Weer of geen weer, met dit gerecht haal jij het zonnetje in huis.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk
Fish
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Gele paprika

½ unit

Courgette

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

75 g

Feta

(Contains Milk)

40 g

Tomatentapenade

(Contains Fish)

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3598 kJ
Calories860 kcal
Fat46 g
Saturated Fat18.5 g
Carbohydrate79 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber6 g
Protein29 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
8x8" Baking Dish
9x13" Baking Dish
Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 200 ml water per persoon. Snijd de gele paprika in lange parten. Snijd de courgette in halve plakken van 1 cm.

Groenten roosteren
2

Meng de paprika met de helft van de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en peper en zout op de ene kant van een bakplaat met bakpapier. Meng op de andere kant van de bakplaat de courgette met de overige olijfolie en zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Bak 12 – 15 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen een pan met deksel op middelhoog vuur, voeg de orzo toe en rooster, zonder olie, 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Feta bakken
4

Besmeer ondertussen de bovenkant van de feta met 1/2 el tomatentapenade per persoon per plak. Leg bij de paprika en de courgette op de bakplaat en bak samen nog 6 – 8 minuten.

Orzo mengen
5

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng vervolgens de courgette, witte wijnazijn, overige tomatentapenade en de helft van de basilicum door de orzo.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en leg er de feta op. Serveer met de paprika en bestrooi met de overige basilicum.