Fettuccine zit voor het eerst in de box en doet denken aan tagliatelle. Fettuccine is heel populair in Rome, waar het bekende gerecht ‘Fettuccine Alfredo’ tot stand is gekomen. Fettuccine betekent ‘klein lint’ in het Italiaans, verwijzend naar de vorm van de pasta. Je garneert de pasta met Italiaanse grana padano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Turkse rode peper
150 gram
Rode cherrytomaten
90 gram
Fettuccine
(Bevat Gluten)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 tl
Gedroogde oregano
50 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettucini.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Turkse peper in dunne ringen.
Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de fettucini, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en oregano toe en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de gekookte fettucini en de helft van de grana padano toe. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en roer door.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de cherrytomaten (schenk ook het vocht uit de ovenschaal over het gerecht) en garneer met de pompoenpitten en overige grana padano.