Fettuccine zit voor het eerst in de box en doet denken aan tagliatelle. Fettuccine is heel populair in Rome, waar het bekende gerecht ‘Fettuccine Alfredo’ tot stand is gekomen. Fettuccine betekent ‘klein lint’ in het Italiaans, verwijzend naar de vorm van de pasta. Je garneert de pasta met Italiaanse grana padano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Turkse rode peper
150 g
Rode cherrytomaten
90 g
Fettuccine
(Contains Gluten)
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
50 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettucini.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Turkse peper in dunne ringen.
Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de fettucini, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en oregano toe en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de gekookte fettucini en de helft van de grana padano toe. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en roer door.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de cherrytomaten (schenk ook het vocht uit de ovenschaal over het gerecht) en garneer met de pompoenpitten en overige grana padano.