Fettuccine met warmgerookte makreel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fettuccine met warmgerookte makreel

Fettuccine met warmgerookte makreel

Met cherrytomaten, crème fraîche en verse oregano

In de rokerij wordt de vers gevangen makreel schoongemaakt en een nacht gepekeld in zout water. Hierna wordt de vis op ambachtelijke wijze warmgerookt bij een temperatuur van circa 80 graden. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en daardoor een gezonde vis.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 bosje(s)

Verse oregano

½ stuk(s)

Oranje paprika

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Vork

Instructies

Groenten snijden
1

Haal de gerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn. Snijd de oranje paprika in kleine blokjes en halveer de rode cherrytomaten.

Pasta koken
2

Voeg de fettuccine toe aan de pan met kokend water en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, de knoflook en de oregano 2 minuten op laag vuur (zie tip). Voeg de blokjes paprika en de cherrytomaten toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten.

Makreel verdelen
4

Verdeel ondertussen de makreel met 2 vorken in kleine stukken.

Mengen
5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht van de pasta per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer er daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel door.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige makreel.