Fettuccine met warmgerookte makreel
Fettuccine met warmgerookte makreel

Fettuccine met warmgerookte makreel

Met cherrytomaten, crème fraîche en verse oregano

In de rokerij wordt de vers gevangen makreel schoongemaakt en een nacht gepekeld in zout water. Hierna wordt de vis op ambachtelijke wijze warmgerookt bij een temperatuur van circa 80 graden. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en daardoor een gezonde vis.

Allergens:
Fish
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

2 bunch

Verse oregano

½ unit

Oranje paprika

125 g

Rode cherrytomaten

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3247 kJ
Calories776 kcal
Fat37 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate77 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber7 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Fork

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Haal de gerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn. Snijd de oranje paprika in kleine blokjes en halveer de rode cherrytomaten.

Pasta koken
2

Voeg de fettuccine toe aan de pan met kokend water en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, de knoflook en de oregano 2 minuten op laag vuur (zie tip). Voeg de blokjes paprika en de cherrytomaten toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten.

Makreel verdelen
4

Verdeel ondertussen de makreel met 2 vorken in kleine stukken.

Mengen
5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht van de pasta per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer er daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel door.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige makreel.