Fettuccine met warmgerookte makreel, cherrytomaten en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fettuccine met warmgerookte makreel, cherrytomaten en paprika

Fettuccine met warmgerookte makreel, cherrytomaten en paprika

In de rokerij wordt de vers gevangen makreel schoongemaakt en een nacht gepekeld in zout water. Hierna wordt de vis op ambachtelijke wijze warm gerookt bij een temperatuur van ca. 80 graden. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en dus heel gezond!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

125 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Verse oregano

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

75 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3100 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Halveer de tomaten.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd of hak fijn.

2

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, bewaar wat kookvocht en giet daarna af.

3

Smelt ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten.

Verdeel de makreel in kleine stukken.
4

Verdeel ondertussen de makreel, met een vork, in kleine stukken.

Roer de fettuccine door de saus.
5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel erdoor.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de overige makreel erover.