Fettuccine met warmgerookte makreel, cherrytomaten en paprika
Fettuccine met warmgerookte makreel, cherrytomaten en paprika

Fettuccine met warmgerookte makreel, cherrytomaten en paprika

In de rokerij wordt de vers gevangen makreel schoongemaakt en een nacht gepekeld in zout water. Hierna wordt de vis op ambachtelijke wijze warm gerookt bij een temperatuur van ca. 80 graden. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en dus heel gezond!

Allergens:
Gluten
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

125 g

Rode cherrytomaten

2 sprig

Verse oregano

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

75 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories741 kcal
Energy (kJ)3100 kJ
Fat33 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate78 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein29 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

Halveer de tomaten.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd of hak fijn.

2

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, bewaar wat kookvocht en giet daarna af.

3

Smelt ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten.

Verdeel de makreel in kleine stukken.
4

Verdeel ondertussen de makreel, met een vork, in kleine stukken.

Roer de fettuccine door de saus.
5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel erdoor.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de overige makreel erover.