Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli

Dit gerecht is geinspireerd op het traditioneel Filipijnse gerecht Monggo. Vandaag bereid je er een variant op met kokosmelk, groene linzen en een naanbrood om in de curry te dippen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Groene linzen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Groene peper

100 gram

Broccoli

50 gram

Spinazie

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4235 kJ
Energie (kcal)1012 kcal
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd22.8 g
Koolhydraten98.9 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels23.2 g
Eiwitten33.4 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Tip: Is jouw oven snel opgewarmd? Zet hem dan pas aan bij stap 3. 

Linzen koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg de linzen en de bouillon toe, verlaag het vuur en kook, afgedekt, 15 - 20 minuten. Roer af en toe door en voeg eventueel meer water toe als de linzen te snel droog koken.

 

Broccoli bakken
3

Meng de broccoli met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is (zie Tip). Schep halverwege om. Bak de naan de laatste 3 - 5 minuten mee in de oven.

Tip: De topjes van de broccoli kunnen in de oven donker kleuren - dat geeft een lekkere, nootachtige smaak. Let wel op dat de broccoli niet verbandt.

Garen in kokosmelk
4

Voeg de kokosmelk toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes doorkoken, of tot het geheel is ingedikt. Roer af en toe door. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Spinazie garen
5

Voeg als laatst de spinazie toe aan de pan en kook deze 2 minuten mee. Breng de linzenstoof op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes naar smaak uit boven de kleine kom.

Serveren
6

Verdeel de linzenstoof over de borden. Schep de broccoli op de linzenstoof. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.