Filodeeg is nieuw in je box! Met dit superdunne deeg maak je een heerlijk lichte en krokante hartige taart. Het bevat minder calorieën dan bladerdeeg en is daardoor helemaal in balans.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 snufje
Nootmuskaat
150 gram
Spinazie
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Filodeeg
2.5 gram
Sesamzaad
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
Haal het filodeeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp een mespuntje per persoon van de nootmuskaat.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en bak 1 minuut mee of tot alle spinazie geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en doe in een vergiet. Druk met de bolle kant van een soeplepel het vocht uit de spinazie. Doe de spinazie terug in de koekenpan, verkruimel de feta erboven en voeg de nootmuskaat toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat de 150 gram spinazie op jouw bord bijna net zo veel calcium bevat als één beker melk? Samen met de feta levert 1 portie filodeegtaart je bijna 50% van de ADH calcium. Lekker én goed voor je botten en tanden!
Vet een quichevorm of taartvorm in met wat olijfolie. Leg de vellen filodeeg gestapeld op de bodem van de taartvorm, maar bewaar 1 vel voor de bovenkant. Verdeel de feta-spinazievulling over het filodeeg in de taartvorm. Dek de vulling af met het overgebleven vel filodeeg. Stop het uitstekende filodeeg naar binnen. Het geef niet als de vellen een beetje scheuren.
Tip: Maak je dit recept voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee taartvormen.
Besprenkel de bovenkant van de filodeegtaart met wat olijfolie voor een goudbruine kleur. Strooi het sesamzaad erover en bak de taart 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat filodeeg ongeveer 50% minder calorieën bevat dan bladerdeeg? Een lekker én gebalanceerd alternatief om een hartige taart mee te maken.
Meng in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng de peterselie, komkommer en tomaat met de dressing in de saladekom.
Snijd de filodeegtaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de tomaat-komkommersalade.