topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en frisse venkel-komkommersalade

Fish & chips komt uit Groot-Brittanië waar frietjes dus chips heten. Maar hoe noemen ze chips daar dan? (Het juiste antwoord is: crisps)

Labels:
Philips Airfryer
Allergenen :
Eieren
Gluten
Tarwe
Vis
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Venkel

⅓ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Koolvishaasje

(Bevat Vis)

25 gram

Ravigotesaus

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

1 el

Bloem

5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4138 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Dunschiller
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes. Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de komkommer. Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd de blaadjes fijn.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de venkel, komkommer en munt met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

Vis paneren
4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren los. Meng in nog een ander diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de vis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna volledig door het ei en rol de vis dan door de panko tot hij helemaal bedekt is.

Vis bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis op te leggen na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.