Vive la France! Dat brie een Franse kaas is, is geen geheim. Maar wist je dat flammkuchen eigenlijk ook uit de Duits-Franse grensstreek Elzas komt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
⅓ stuk(s)
Appel
50 gram
Franse roombrie
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Aardappelen
25 gram
Radicchio en romaine
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Zet de aardappelblokjes net onder water in een pan met deksel en kook in 10 - 15 minuten gaar. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui en appel met een flinke snuf zout 10 - 12 minuten, of tot de appel bruin en zacht is.
Tip: Gebruik je liever (plantaardige) roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.
Snijd de brie in dunne plakken.
Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de brieplakken erop (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met een beetje honing naar smaak.
Bak de aardappelblokjes 5 - 7 minuten op middelhoog vuur in de koekenpan van de ui en appel. Breng op smaak met peper en zout. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de komkommer en sla door de dressing.
Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de aardappelblokjes en de salade.