Flammkuchen met brie en appel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade

Vive la France! Dat brie een Franse kaas is, is geen geheim. Maar wist je dat flammkuchen eigenlijk ook uit de Duits-Franse grensstreek Elzas komt?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

⅓ piece

Apple

50 g

Creamy French brie

(Contains Milk)

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

75 g

Potatoes

25 g

Radicchio & romaine

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2919 kJ
Calories698 kcal
Fat33.2 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate74.2 g
Sugar10 g
Dietary Fiber7 g
Protein20.5 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Zet de aardappelblokjes net onder water in een pan met deksel en kook in 10 - 15 minuten gaar. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Ui en appel bakken
2

Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui en appel met een flinke snuf zout 10 - 12 minuten, of tot de appel bruin en zacht is. 

Tip: Gebruik je liever (plantaardige) roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

 

Brie snijden
3

Snijd de brie in dunne plakken. 

Flammkuchen beleggen
4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de brieplakken erop (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met een beetje honing naar smaak.

Salade maken
5

Bak de aardappelblokjes 5 - 7 minuten op middelhoog vuur in de koekenpan van de ui en appel. Breng op smaak met peper en zout. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de komkommer en sla door de dressing. 

Serveren
6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de aardappelblokjes en de salade.