Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Peer
75 gram
Pompoenblokjes
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
50 gram
Biologische crème fraîche
4 plak(ken)
Ontbijtspek
40 gram
Fourme d'Ambert
10 gram
Walnootstukjes
¼ stuk(s)
Citroen
40 gram
Pikante uienchutney
½ stuk(s)
Roodlof
30 gram
Rucola
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne plakjes. Meng de pompoenblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid ze vervolgens over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in de oven.
Leg de flammkuchen op een andere bakplaat met bakpapier. Verspreid 3/4 van de crème fraîche over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg eerst met het ontbijtspek, vervolgens de rode ui en dan de peer. Verkruimel de fourme d'Ambert over de flammkuchen en bak 15 - 20 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de walnootstukjes toe.
Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met wat honing wanneer je de walnootstukjes toevoegt.
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/4 tl citroenrasp, 1 el extra vierge olijfolie, de overige crème fraîche en de uienchutney. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de harde onderkant van de stronken roodlof en snijd het roodlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het roodlof in dunne reepjes.
Meng het roodlof met de dressing in de saladekom. Voeg vlak voor serveren de pompoenblokjes toe en 3/4 van de rucola. Schep goed om.
Verdeel de overige rucola over de flammkuchen en snijd in stukken. Serveer met de pompoen-roodlofsalade.