Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Pear

75 g

Diced pumpkin

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

50 g

Organic crème fraîche

4 slice

Bacon

40 g

Fourme d'Ambert

10 g

Chopped walnuts

¼ piece

Lemon

40 g

Onion chutney

½ piece

Red endive

30 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1050 kcal
Energy (kJ)4392 kJ
Fat70 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate72 g
Sugar26 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein29 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne plakjes. Meng de pompoenblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid ze vervolgens over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in de oven.

Flammkuchen maken
2

Leg de flammkuchen op een andere bakplaat met bakpapier. Verspreid 3/4 van de crème fraîche over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg eerst met het ontbijtspek, vervolgens de rode ui en dan de peer. Verkruimel de fourme d'Ambert over de flammkuchen en bak 15 - 20 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de walnootstukjes toe.

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met wat honing wanneer je de walnootstukjes toevoegt.

Dressing maken
3

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/4 tl citroenrasp, 1 el extra vierge olijfolie, de overige crème fraîche en de uienchutney. Breng op smaak met peper en zout.

Roodlof snijden
4

Verwijder de harde onderkant van de stronken roodlof en snijd het roodlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het roodlof in dunne reepjes.

Salade maken
5

Meng het roodlof met de dressing in de saladekom. Voeg vlak voor serveren de pompoenblokjes toe en 3/4 van de rucola. Schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de overige rucola over de flammkuchen en snijd in stukken. Serveer met de pompoen-roodlofsalade.