Flammkuchen met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met garnalen

Flammkuchen met garnalen

met spek, crème fraîche en frisse salade

In dit gerecht combineer je de smaken van het land (spekjes) en de zee (Noordzeegarnalen). Geniet van dit supermakkelijke, snelle Premium-gerecht.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 gram

Verse bieslook

½ stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

120 gram

Garnalen

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

25 gram

Biologische crème fraîche

25 gram

Spekreepjes

15 gram

Geraspte belegen kaas

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)737 kcal
Energie (kJ)3084 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers8 g
Vezels4.4 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.

Flammkuchen beleggen
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de garnalen en de spekblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Schep de spekblokjes en garnalen uit de pan en verdeel over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 12 - 16 minuten bruin in de oven.

Walnoten roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.

Groenten snijden
4

Snijd de bieslook fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.

Vinaigrette mengen
5

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd, peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.

Serveren
6

Bestrooi de flammkuchen met de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.