In dit gerecht combineer je de smaken van het land (spekjes) en de zee (Noordzeegarnalen). Geniet van dit supermakkelijke, snelle Premium-gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2.5 gram
Verse bieslook
½ stuk(s)
Paprika
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
120 gram
Garnalen
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische crème fraîche
25 gram
Spekreepjes
15 gram
Geraspte belegen kaas
10 gram
Walnootstukjes
¼ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
½ el
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de garnalen en de spekblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Schep de spekblokjes en garnalen uit de pan en verdeel over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 12 - 16 minuten bruin in de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.
Snijd de bieslook fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd, peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.
Bestrooi de flammkuchen met de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.