In dit gerecht combineer je de smaken van het land (spekjes) en de zee (Noordzeegarnalen). Geniet van dit supermakkelijke, snelle Premium-gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 g
Fresh chives
½ piece
Bell pepper
⅓ piece
[Persian] cucumber
40 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
120 g
Shrimp
1 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
25 g
Organic crème fraîche
25 g
Bacon lardons
15 g
Grated mature cheese
10 g
Chopped walnuts
¼ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Red wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de garnalen en de spekblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Schep de spekblokjes en garnalen uit de pan en verdeel over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 12 - 16 minuten bruin in de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.
Snijd de bieslook fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd, peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.
Bestrooi de flammkuchen met de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.