In dit gerecht combineer je de smaken van het land (spekjes) en de zee (Noordzeegarnalen). Geniet van dit supermakkelijke, snelle Premium-gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2.5 gram
Verse bieslook
½ stuk(s)
Paprika
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
50 gram
Noordzeegarnalen
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische crème fraîche
25 gram
Spekreepjes
15 gram
Geraspte belegen kaas
10 gram
Walnootstukjes
1 tl
Mosterd
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.
Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Verdeel de spekblokjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 14 - 18 minuten bruin in de oven.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de bieslook fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.
Bestrooi de flammkuchen met de Noordzeegarnalen, de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.