Flammkuchen met Noordzeegarnalen
Flammkuchen met Noordzeegarnalen

Flammkuchen met Noordzeegarnalen

met spek, crème fraîche en frisse salade

In dit gerecht combineer je de smaken van het land (spekjes) en de zee (Noordzeegarnalen). Geniet van dit supermakkelijke, snelle Premium-gerecht.

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Fresh chives

½ piece

Bell pepper

⅓ piece

[Persian] cucumber

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

50 g

Brown shrimp

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

25 g

Organic crème fraîche

25 g

Bacon lardons

15 g

Grated mature cheese

10 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories691 kcal
Energy (kJ)2889 kJ
Fat40 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate52 g
Sugar8 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Peeler or Cheese Slicer
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.

Flammkuchen beleggen
2

Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Verdeel de spekblokjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 14 - 18 minuten bruin in de oven.

Walnoten roosteren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
4

Snijd de bieslook fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.

Vinaigrette mengen
5

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.

Serveren
6

Bestrooi de flammkuchen met de Noordzeegarnalen, de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.