In dit gerecht combineer je de smaken van het land (spekjes) en de zee (Noordzeegarnalen). Geniet van dit supermakkelijke, snelle Premium-gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 g
Fresh chives
½ piece
Bell pepper
⅓ piece
[Persian] cucumber
40 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
50 g
Brown shrimp
1 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
25 g
Organic crème fraîche
25 g
Bacon lardons
15 g
Grated mature cheese
10 g
Chopped walnuts
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Red wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.
Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Verdeel de spekblokjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 14 - 18 minuten bruin in de oven.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de bieslook fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.
Bestrooi de flammkuchen met de Noordzeegarnalen, de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.