Focaccia toast met kipgehakt en gegratineerde kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Focaccia toast met kipgehakt en gegratineerde kaas

Focaccia toast met kipgehakt en gegratineerde kaas

met rode pesto, spinazie en tomaat

Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. In dit recept serveer je het op een knapperige focaccia. Zo waan je je voor even in Italië!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

20 gram

Rode pesto

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)801 kcal
Energie (kJ)3351 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.2 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in parten.

Kipgehakt bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 - 5 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 minuten los op middelhoog vuur. Verlaag het vuur naar middelmatig en scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Bak mee totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Focaccia beleggen
3

Snijd de focaccia langs de zijkant in tweeën en leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de focaccia's met de rode pesto en verdeel het kipgehakt met spinazie erover. Beleg met de plakjes tomaat en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas. Verwarm 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Geef de kaas dan een mooi goudbruin korstje, door de foccacia's de laatste 2 minuten onder de grill te zetten.

Serveren
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de overige spinazie en de partjes tomaat in de saladekom met de dressing. Verdeel de focaccia toast over de borden en serveer met de salade.

Tip: Eet de focaccia's als ze vers uit de oven komen. Dan zijn ze nog lekker knapperig!