Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. In dit recept serveer je het op een knapperige focaccia. Zo waan je je voor even in Italië!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
100 gram
Spinazie
1 stuk(s)
Focaccia met zongedroogde tomaat
20 gram
Rode pesto
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in parten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 - 5 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 minuten los op middelhoog vuur. Verlaag het vuur naar middelmatig en scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Bak mee totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de focaccia langs de zijkant in tweeën en leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de focaccia's met de rode pesto en verdeel het kipgehakt met spinazie erover. Beleg met de plakjes tomaat en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas. Verwarm 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Geef de kaas dan een mooi goudbruin korstje, door de foccacia's de laatste 2 minuten onder de grill te zetten.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de overige spinazie en de partjes tomaat in de saladekom met de dressing. Verdeel de focaccia toast over de borden en serveer met de salade.
Tip: Eet de focaccia's als ze vers uit de oven komen. Dan zijn ze nog lekker knapperig!