Vandaag serveer je een vegetarisch belegde focaccia met gegrilde groenten en basilicum-mayonaise. Waan je even in Italië terwijl je een hap neemt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Focaccia met zongedroogde tomaat
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Courgette
25 gram
Radicchio en romaine
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
9.9 ml
Basilicumcrème met citroen
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
200 gram
Aardappelen
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de helft van de tomaten in plakjes, snijd de andere helft in blokjes.
Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Meng in een grote kom de paprika en courgette met de overige olijfolie, de knoflook, 1 tl oregano per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier (houd wat plaats over voor de broodjes). Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise en basilicumcrème. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de mozzarella in plakjes. Dep de plakjes droog met keukenpapier. Snijd de focaccia's open, beleg met de mozzarella en vouw weer dicht. Bak de broodjes 4 - 6 minuten mee in de oven, of tot de mozzarella gesmolten is.
Meng in een saladekom de radicchio en romaine, de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl honing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broodjes open en verdeel de helft van de basilicum-mayonaise over de broodjes. Beleg de broodjes met de geroosterde groenten en de tomatenplakjes. Serveer de aardappelpartjes en de overige basilicum-mayonaise ernaast. Serveer met de salade.