Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade

Vandaag serveer je een vegetarisch belegde focaccia met gegrilde groenten en basilicum-mayonaise. Waan je even in Italië terwijl je een hap neemt!

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

9.9 ml

Basilicumcrème met citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1006 kcal
Energie (kJ)4208 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers18 g
Vezels9.8 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de helft van de tomaten in plakjes, snijd de andere helft in blokjes.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten roosteren
3

Meng in een grote kom de paprika en courgette met de overige olijfolie, de knoflook, 1 tl oregano per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier (houd wat plaats over voor de broodjes). Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise en basilicumcrème. Breng op smaak met peper en zout.

Focaccia's bakken
4

Snijd de mozzarella in plakjes. Dep de plakjes droog met keukenpapier. Snijd de focaccia's open, beleg met de mozzarella en vouw weer dicht. Bak de broodjes 4 - 6 minuten mee in de oven, of tot de mozzarella gesmolten is.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de radicchio en romaine, de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl honing. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en verdeel de helft van de basilicum-mayonaise over de broodjes. Beleg de broodjes met de geroosterde groenten en de tomatenplakjes. Serveer de aardappelpartjes en de overige basilicum-mayonaise ernaast. Serveer met de salade.