Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten
Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade

Vandaag serveer je een vegetarisch belegde focaccia met gegrilde groenten en basilicum-mayonaise. Waan je even in Italië terwijl je een hap neemt!

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Focaccia with sundried tomato

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Red bell pepper

½ piece

Courgette

25 g

Radicchio & romaine

1 piece

Tomato

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

9.9 milliliters

Basil crème with lemon

1 piece

Garlic

¼ sachet(s)

Dried oregano

200 g

Potatoes

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1006 kcal
Energy (kJ)4208 kJ
Fat56 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate94 g
Sugar18 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de helft van de tomaten in plakjes, snijd de andere helft in blokjes.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten roosteren
3

Meng in een grote kom de paprika en courgette met de overige olijfolie, de knoflook, 1 tl oregano per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier (houd wat plaats over voor de broodjes). Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise en basilicumcrème. Breng op smaak met peper en zout.

Focaccia's bakken
4

Snijd de mozzarella in plakjes. Dep de plakjes droog met keukenpapier. Snijd de focaccia's open, beleg met de mozzarella en vouw weer dicht. Bak de broodjes 4 - 6 minuten mee in de oven, of tot de mozzarella gesmolten is.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de radicchio en romaine, de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl honing. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en verdeel de helft van de basilicum-mayonaise over de broodjes. Beleg de broodjes met de geroosterde groenten en de tomatenplakjes. Serveer de aardappelpartjes en de overige basilicum-mayonaise ernaast. Serveer met de salade.