Foe yong hai met Oosterse groenten en verse ananas
Foe yong hai met Oosterse groenten en verse ananas

Foe yong hai met Oosterse groenten en verse ananas

Foe yong hai is een typisch Chinees gerecht op basis van omelet en zoetzure tomatensaus. Deze klassieker ga je niet afhalen maar maak je makkelijk zelf! Je eet hem niet met rijst maar met noedels. De Oosterse groentemix en ananas maken het tot een Chinees festijn!

Allergens:
Egg
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1

Knoflookteen

1

Ananasringen

2

Ei

(Contains Egg)

200

Chinese groentemix

(May be present Celery)

10

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

½

Tomatenpuree

75

Noedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

125

Groentebouillon

Peper en zout

1

Zonnebloemolie

1

Honing

1.5

Ketjap manis

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3151 kJ
Calories753 kcal
Fat36 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate75 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein28 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Saucepan

Cooking Steps

Voeg de groenten toe aan het eimengsel.
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de ananas in kleine stukjes. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg de Oosterse groentemix toe aan het ei en breng op smaak met peper en sojasaus.

Giet het ei-groenten mengsel in de pan.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel (zie tip) en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg het ei met de groenten toe en laat, afgedekt, 15 minuten op laag vuur stollen. Verdeel met een spatel de omelet de laatste 2 minuten in grove stukken.

3

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Voeg de ketjapsaus toe.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een steelpan en fruit de overige knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 30 seconden mee. Voeg de ananas, bouillon, honing en ketjapsaus toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in ongeveer 3 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder koud water en besprenkel eventueel met een scheutje zonnebloemolie om kleven te voorkomen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de noedels over de borden. Serveer met het ei en schenk de saus erover.