Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Laurierblad
25 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Comté
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Speltbaguette
(Bevat Gluten)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
400 ml
Groentebouillon
1 el
Bloem
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snijd de uien in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak een bosje van de tijm, door de takjes samen te binden met een touwtje.
Verhit in een soeppan met deksel 1 el roomboter per persoon. Bak de uiringen, de knoflook, het bosje tijm en het laurierblaadje met een flinke snuf zout 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg aan het einde 1 el bloem per persoon toe en bak nog 2 minuten mee.
Voeg de bouillon en per persoon 1 el wittewijnazijn toe. Verlaag het vuur en kook de uiensoep afgedekt 12 - 15 minuten.
Meng de beide soorten kaas in een kom. Snijd de baguette in sneetjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 3/4 van de kaas erover en gratineer de sneetjes 5 - 6 minuten in de oven.
Haal het bosje tijm en het laurierblad uit de soep.
Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en leg de sneetjes brood in de soep. Garneer met de overige kaas.