Franse uiensoep met speltbaguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franse uiensoep met speltbaguette

Franse uiensoep met speltbaguette

gegratineerd met comté en gruyère

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Laurierblad

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Comté

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Speltbaguette

(Bevat Gluten)

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Bloem

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2569 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers17 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snijd de uien in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak een bosje van de tijm, door de takjes samen te binden met een touwtje.

Ui bakken
2

Verhit in een soeppan met deksel 1 el roomboter per persoon. Bak de uiringen, de knoflook, het bosje tijm en het laurierblaadje met een flinke snuf zout 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg aan het einde 1 el bloem per persoon toe en bak nog 2 minuten mee.

Soep maken
3

Voeg de bouillon en per persoon 1 el wittewijnazijn toe. Verlaag het vuur en kook de uiensoep afgedekt 12 - 15 minuten.

Gratineren
4

Meng de beide soorten kaas in een kom. Snijd de baguette in sneetjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 3/4 van de kaas erover en gratineer de sneetjes 5 - 6 minuten in de oven.

Kruiden verwijderen
5

Haal het bosje tijm en het laurierblad uit de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en leg de sneetjes brood in de soep. Garneer met de overige kaas.