Franse uiensoep met speltbaguette
Franse uiensoep met speltbaguette

Franse uiensoep met speltbaguette

gegratineerd met comté en gruyère

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

5 g

Verse tijm

(May be present Celery)

½ unit

Laurierblad

25 g

Geraspte gruyère

(Contains Milk)

25 g

Comté

(Contains Milk)

1 unit

Speltbaguette

(Contains Gluten)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Bloem

1 tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2569 kJ
Calories614 kcal
Fat32 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate55 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8 g
Protein24 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snijd de uien in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak een bosje van de tijm, door de takjes samen te binden met een touwtje.

Ui bakken
2

Verhit in een soeppan met deksel 1 el roomboter per persoon. Bak de uiringen, de knoflook, het bosje tijm en het laurierblaadje met een flinke snuf zout 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg aan het einde 1 el bloem per persoon toe en bak nog 2 minuten mee.

Soep maken
3

Voeg de bouillon en per persoon 1 el wittewijnazijn toe. Verlaag het vuur en kook de uiensoep afgedekt 12 - 15 minuten.

Gratineren
4

Meng de beide soorten kaas in een kom. Snijd de baguette in sneetjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 3/4 van de kaas erover en gratineer de sneetjes 5 - 6 minuten in de oven.

Kruiden verwijderen
5

Haal het bosje tijm en het laurierblad uit de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en leg de sneetjes brood in de soep. Garneer met de overige kaas.