Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
5 g
Verse tijm
(May be present Celery)
½ unit
Laurierblad
25 g
Geraspte gruyère
(Contains Milk)
25 g
Comté
(Contains Milk)
1 unit
Speltbaguette
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
400 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Bloem
1 tablespoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snijd de uien in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak een bosje van de tijm, door de takjes samen te binden met een touwtje.
Verhit in een soeppan met deksel 1 el roomboter per persoon. Bak de uiringen, de knoflook, het bosje tijm en het laurierblaadje met een flinke snuf zout 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg aan het einde 1 el bloem per persoon toe en bak nog 2 minuten mee.
Voeg de bouillon en per persoon 1 el wittewijnazijn toe. Verlaag het vuur en kook de uiensoep afgedekt 12 - 15 minuten.
Meng de beide soorten kaas in een kom. Snijd de baguette in sneetjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 3/4 van de kaas erover en gratineer de sneetjes 5 - 6 minuten in de oven.
Haal het bosje tijm en het laurierblad uit de soep.
Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en leg de sneetjes brood in de soep. Garneer met de overige kaas.