Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

50 gram

Doperwten

(Kan bevatten Selderij)

2.5 gram

Vers basilicum

20 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Geroosterde hazelnoten

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

180 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)636 kcal
Energie (kJ)2660 kJ
Vetten12.6 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten105.9 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels8.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Soeppan
Staafmixer

Instructies

Snijden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de courgette in halve plakken van 1 - 2 cm dik.
Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en courgette 3 – 4 minuten.
  • Voeg per persoon: 180 ml water, 1/4 groentebouillonblokje en de doperwten toe en breng, zonder deksel, aan de kook (zie Tip). Kook de soep 5 – 8 minuten.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Kook de groene groenten zonder deksel, zodat ze hun frisgroene kleur beter behouden!

Toppings maken
3
  • Scheur ondertussen het verse basilicum grof.
  • Verbrokkel de feta.
  • Hak de geroosterde hazelnoten grof.

Tip: Heb je de soep van tevoren gemaakt? Verwarm deze dan zonder deksel op laag vuur, 10 minuten voor je hem gaat serveren.

Serveren
4
  • Verdeel de soep over soepkommen.
  • Garneer de soep met het verse basilicum, de feta en de geroosterde hazelnoten.
  • Snijd de overige baguette van het voorgerecht in plakjes en serveer bij de soep.