Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten

Allergens:
Milk
Gluten
Wheat
Barley
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

⅓ piece

Courgette

50 g

Fresh peas

(May be present Celery)

2.5 g

Fresh basil

20 g

Feta

(Contains Milk)

5 g

Roasted hazelnuts

1 piece

White baguette

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Milk, Egg, Mustard, Celery, Soy, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

180 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories636 kcal
Energy (kJ)2660 kJ
Fat12.6 g
Saturated Fat4.7 g
Carbohydrate105.9 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein20.6 g
Salt4.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Stick Blender

Cooking Steps

Snijden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de courgette in halve plakken van 1 - 2 cm dik.
Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en courgette 3 – 4 minuten.
  • Voeg per persoon: 180 ml water, 1/4 groentebouillonblokje en de doperwten toe en breng, zonder deksel, aan de kook (zie Tip). Kook de soep 5 – 8 minuten.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Kook de groene groenten zonder deksel, zodat ze hun frisgroene kleur beter behouden!

Toppings maken
3
  • Scheur ondertussen het verse basilicum grof.
  • Verbrokkel de feta.
  • Hak de geroosterde hazelnoten grof.

Tip: Heb je de soep van tevoren gemaakt? Verwarm deze dan zonder deksel op laag vuur, 10 minuten voor je hem gaat serveren.

Serveren
4
  • Verdeel de soep over soepkommen.
  • Garneer de soep met het verse basilicum, de feta en de geroosterde hazelnoten.
  • Snijd de overige baguette van het voorgerecht in plakjes en serveer bij de soep.