Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes

Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes

met appel, dille en een gekookt eitje

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Appel

¼ head

Botersla

80 gram

Gerookte makreel

5 gram

Verse dille & bieslook

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)906 kcal
Energie (kJ)3789 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers22 g
Vezels9.7 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

Bietjes koken
1

Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van een 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Krieltjes koken
2

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten de 1 ei per persoon mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af.

Snijden
3

Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Was de sla en snijd in repen. Trek de gerookte makreel los met behulp van twee vorken of gebruik je handen (zie Tip). Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Er kunnen hier en daar nog graatjes in de makreel zitten. Probeer ze er hier al zoveel mogelijk uit te halen.

Salade maken
4

Maak in een kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode biet, appel, sla, krieltjes en gerookte makreel toe aan een saladekom. Meng met het grootste deel van de dressing en houd een beetje over om mee te garneren.

Eieren pellen
5

Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. Garneer met de overige dressing en de rest van de verse kruiden.