Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes
Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes

Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes

met appel, dille en een gekookt eitje

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Beetroot

200 g

Baby potatoes

1 piece

Egg

½ piece

Apple

¼ head

Butter lettuce

80 g

Smoked mackerel

5 g

Fresh dill & chives

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories906 kcal
Energy (kJ)3789 kJ
Fat57 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate61 g
Sugar22 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Bietjes koken
1

Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van een 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Krieltjes koken
2

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten de 1 ei per persoon mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af.

Snijden
3

Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Was de sla en snijd in repen. Trek de gerookte makreel los met behulp van twee vorken of gebruik je handen (zie Tip). Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Er kunnen hier en daar nog graatjes in de makreel zitten. Probeer ze er hier al zoveel mogelijk uit te halen.

Salade maken
4

Maak in een kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode biet, appel, sla, krieltjes en gerookte makreel toe aan een saladekom. Meng met het grootste deel van de dressing en houd een beetje over om mee te garneren.

Eieren pellen
5

Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. Garneer met de overige dressing en de rest van de verse kruiden.