Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Beetroot
200 g
Baby potatoes
1 piece
Egg
½ piece
Apple
¼ head
Butter lettuce
80 g
Smoked mackerel
5 g
Fresh dill & chives
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Mustard
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
White wine vinegar
Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van een 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten de 1 ei per persoon mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af.
Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Was de sla en snijd in repen. Trek de gerookte makreel los met behulp van twee vorken of gebruik je handen (zie Tip). Snijd de verse kruiden fijn.
Tip: Er kunnen hier en daar nog graatjes in de makreel zitten. Probeer ze er hier al zoveel mogelijk uit te halen.
Maak in een kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode biet, appel, sla, krieltjes en gerookte makreel toe aan een saladekom. Meng met het grootste deel van de dressing en houd een beetje over om mee te garneren.
Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden.
Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. Garneer met de overige dressing en de rest van de verse kruiden.