Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm

Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm

met spinazie, venkel, doperwten en mascarpone

Niets kondigt de zomer beter aan dan venkel. De anijsachtige past perfect bij de vis in dit gerecht. Een echte seizoensheld!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Risottorijst

50 gram

Spinazie

25 gram

Doperwten

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse citroentijm

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

350 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2923 kJ
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten72.1 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten36.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Rasp
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en citroentijm toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de venkel toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Koken en mengen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar op middelhoog vuur.

Vis bakken
4

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Dep de kabeljauw droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant.

Risotto afwerken
5

Breng een laagje water met een snuf zout aan de kook in een steelpan voor de doperwten. Blancheer de doperwten 3 minuten en giet af. Houd apart voor de garnering. Scheur de spinazie klein boven de risotto en laat al roerend slinken. Voeg, wanneer de spinazie geslonken is, de mascarpone en de helft van de parmigiano reggiano toe. Roer goed en breng op smaak met peper. 

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Serveer met de kabeljauw. Garneer met de parmigiano reggiano, doperwten en het eventuele venkelloof.